|
www.FuY.com.pl
Wolne Forum Użytkowników pojazdów Yamaha
|
|
Opony Shinko - czy mieliście z nimi do czynienia???? |
| Autor |
Wiadomość |
Batman
chory ale natchniony

Moja maszyna: XJN 600 Adventure
Wiek: 27 Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 715 Skąd: Trzcianka (wlkp)
|
Wysłany: 2010-07-29, 15:37
|
|
|
| Plakatufka napisał/a: | http://www.netcar.pl/opony/motocyklowe/szosowe/dunlop/DUNLOP+ARROWMAX+GT501+130-80-18+66V+J+TL,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,130%2080_18,1064,0,5-0,115533368,szi.html
Ostatecznie padło na tą oponę na tylne koło.
Cena nie gra roli. Mam sponsora.
|
Wg mnie nie ma lepszej opony niż ta. Miałem ten komplet jak kupiłem XJ i z bardzo wielkim żalem się z nim rozstałem |
DUPA - Dziękuję Uprzejmie Przyjadę Autobusem |
|
|
|
 |
Grzechu

Moja maszyna: Honda XBR 500/650
|
Wysłany: 2010-07-29, 16:02
|
|
|
Marku, ale jak pojedziesz zmienić tą opone to uważaj żeby ci koła na złom nie wyjebali |
_________________ Bikepics |
|
|
|
 |
Plakatufka
Marek jam ci jest.

Moja maszyna: WR450,FZS1000.
|
Wysłany: 2010-07-31, 10:07
|
|
|
| Cytat: | | Marku, ale jak pojedziesz zmienić tą opone to uważaj żeby ci koła na złom nie wyjebali |
Tak, tak. Trauma. Co by było gdybym trafił na znawcę tematu? Koło zamiast na złom trafiło by na "kup teraz". He he. |
_________________ YAMAHA... . I gra muzyka.
 |
|
|
|
 |
nemo521
BŁAZENEK :)

Moja maszyna: GSX 600F
|
Wysłany: 2010-07-31, 10:26
|
|
|
| Plakatufka napisał/a: | Tak, tak. Trauma. Co by było gdybym trafił na znawcę tematu? Koło zamiast na złom trafiło by na "kup teraz". He he. |
Razem z dętką, pustą butelką po Dębowej, i drzewkiem o zapachu kokosowym do malucha. |
_________________ Nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon |
|
|
|
 |
PapaSmerf
Niebieski Brodacz

Moja maszyna: GPX750
|
Wysłany: 2010-07-31, 13:30
|
|
|
nemo521, zapomniałeś o oryginalnej plakietce bramkarza |
|
 |
Batman
chory ale natchniony

Moja maszyna: XJN 600 Adventure
Wiek: 27 Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 715 Skąd: Trzcianka (wlkp)
|
Wysłany: 2010-08-04, 17:57
|
|
|
Ja bym nożem ściął te gumowe cycki co mają nowe opony i na allegro bym za dychę puścił |
DUPA - Dziękuję Uprzejmie Przyjadę Autobusem |
|
|
|
 |
pm2z
perwers i dewiant

Moja maszyna: ciągle coś nowego :)
Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 478 Skąd: ech, szkoda gadać...
|
Wysłany: 2010-08-11, 11:17
|
|
|
No i wybrałem się na tor do radomia, gdyby nie mandat po drodze i ogólne zmęczenie jazdą (może miękki się robię na starość? ) to byłoby zupełnie super. Jednak głupio jest dojechać na miejsce zmęczonym i pośmigać ledwie 50 km po torze, bo jeszcze trzeba jakoś do domu wrócić.
Ale wreszcie opony zamknąłem, aż dziw bierze, jak łatwo to przychodzi na torze
Z drugiej strony, to chyba straszny nowicjusz ze mnie, bo większość to mnie tam wyprzedzała jak rowerzystę
Tylko z jednym gościem jechałem równo, ale jeśli pominąć tamtych, co mnie wyprzedzali, to mam powód do dumy - gościu był na R6, prawie na każdym winklu schodził dupą z siodła i wystawiał kolano do ziemi, a ja wciąż tuż za nim Pewnie też był pierwszy raz |
_________________ Lepiej miec kamyk w bucie niz ziarnko piasku w prezerwatywie... |
|
|
|
 |
tom
armchair traveller

Moja maszyna: XJ600N '99
Wiek: 35 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 1214 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-08-11, 12:12
|
|
|
| pm2z napisał/a: | Ale wreszcie opony zamknąłem, aż dziw bierze, jak łatwo to przychodzi na torze |
Ja się zastanawiam jak to ludzie robią na ulicy?
Jest tam jakiś podział na grupy zaawansowania czy puszczają wszystkich chętnych razem?
No i jak tam z kulturą jazdy - pełna napinka z wpierdalaniem się pod łokcie czy w miarę grzecznie czekamy aż jest miejsce? |
_________________ Moja XJ600N '99 Moje video |
|
|
|
 |
pm2z
perwers i dewiant

Moja maszyna: ciągle coś nowego :)
Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 478 Skąd: ech, szkoda gadać...
|
Wysłany: 2010-08-11, 15:58
|
|
|
Riderów sporo (kilkanaście maszyn), ale zwykle na torze było 2-5, jako że byłem wolniejszy od innych, to to w grupie 5-osobowej średnio mi się jechało, bo co chwila ktoś Raz tylko mnie dwóch gości wyprzedzało trochę na wariata, a tak poza tym, to pełna kultura.
Żadnych grup nie było, chcesz to jeździsz, nie chcesz, to czekasz. A czekać warto, bo to wolny tor i szybko się człowiek męczy, więc pewnie za chwilę będzie luźniej
Byłem krótko, może ze 2h, a w tym czasie - 2 gleby, w tym jedna, to naprawdę efektowna Bez ofiar, za to dużo technicznej taśmy klejącej goście musieli użyć |
_________________ Lepiej miec kamyk w bucie niz ziarnko piasku w prezerwatywie... |
|
|
|
 |
tom
armchair traveller

Moja maszyna: XJ600N '99
Wiek: 35 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 1214 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|